Przystawki

Deska serów i wędlin regionalnych dla 2 lub 4 osób

2 os. 100g

4 os. 240g

48 zł

85 zł

Tatar wołowy z marynowaną kurką, cebulą dymką, kruszonką z boczku i domowym majonezem 180 g 44 zł
Krewetki z pomidorami koktajlowymi i czosnkową bagietką 130 g 36 zł
Smażony knedel z sałatką z czerwonej cebuli i dresingiem z kopru 220 g 37 zł

Zupy

Bulion wołowy z nowalijkami, pierożkami mięsnymi i oliwą z lubczyku 250 ml 25 zł

Krem z dyni z prażonymi pestkami i olejem dyniowym

250 ml 27 zł
Dworski żur na zakwasie ze swojską wędzonką, leśnymi grzybami, jajkiem i kwaśną śmietaną 250 ml 27 zł

Dania główne

Stek z polędwicy wołowej ze szparagami, młodymi ziemniakami i sosem Bernasie 380 g 95 zł
Schab z młodego prosiaka z domowymi frytkami i sałatką masłową w śmietanie 380 g

49 zł

Pierogi z kaczką w sosie z rabarbaru 400 g 45 zł
Baba ziemniaczana z policzkiem wołowym i karmelizowaną marchewką 360 g 48 zł
Stek z kalafiora z sosem holenderskim i warzywami grillowanymi 400 g 34 zł
Grilowany sandacz ze smażonym bobem z młodą kapustą w emulsji winno-maślanej z młodymi ziemniakami 350 g 58 zł

Sałatki

Sałatka z kurczakiem z sałatą rzymską, szparagami, bobem, pomidorem koktajlowym z dresingiem cezar i grzankami 300 g 39 zł
Sałatka z grillowanym kozim serem, miksem sałat, karmelizowanym słonecznikiem, truskawkami i rzodkiewką w sosie vinagrette  300 g 38 zł

Desery

Mini Pavlova z kremem lemon curd 30 zł
Pistacjowa tartaletka z frużeliną wiśniową 28 zł
Crumble z rabarbarem i lodami 26 zł
Praliny Patisserie Juliette 6/12 sztuk 32 zł/57 zł

„Smacznie i z Tradycją” – baza gastronomiczna w Wielkim Odkrywaniu Małopolski 2015. WOM to plebiscyt organizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego, Małopolską Organizację Turystyczną, TVP Kraków, Radio Kraków i Gazetę Krakowską, w której którym głosują czytelnicy, słuchacze i telewidzowie. Nasza restauracja otrzymała 12.055 głosów!

W roku 2019 nasza Restauracja została laureatem (zwycięzcą) w konkursie Marszałka Województwa Małopolskiego w kategorii „w Gościnie – obiekt gastronomiczny”

Gęsina na Świętego Marcina to ogólnopolska akcja organizowana przez SlowFood Polska. Zapraszani są do niej najlepsi kucharze w kraju. W roku 2015 nasza restauracja została zaproszona do tego prestiżowego grona. Nasz Szef kuchni zajął pierwsze miejsce w Małopolsce i czwarte w Polsce w konkursie na przepis na danie z gęsiny! W tym roku będziemy po raz szósty uczestniczyć w tej akcji!

Dania wyśmienite - napewno nie byliśmy ostatni raz. Sposób serwowania posiłków, cała oprawa sali na wysokim poziomie.

Piękne miejsce, pyszne jedzenie i świetna obsługa. Bulion wołowy był przepyszny, placki z policzkiem wolowym (polecenie pani kelnerki) bardzo delikatny i soczysty, sałatka z serem kozim i batatem również bardzo smaczna. Dodatkowy plus za miłe przyjęcie naszego małego czworonoga, który od razu dostał miseczkę z wodą. Polecam.

Piękne miejsce, pyszne jedzenie i świetna obsługa. Bulion wołowy był przepyszny, placki z policzkiem wolowym (polecenie pani kelnerki) bardzo delikatny i soczysty, sałatka z serem kozim i batatem również bardzo smaczna. Dodatkowy plus za miłe przyjęcie naszego małego czworonoga, który od razu dostał miseczkę z wodą. Polecam.

Restauracja ma swój specyficzny dworski klimat. Uroczysty obiad na 25 osób zorganizowany perfekcyjnie, rzeczowa Pani Manager i życzliwa obsługa. Jedzenie bardzo dobre, wypieki i ciasta też są robione na miejscu. Polecam.